Droogte Hoorn van Afrika

UNICEF werkt aan gezondheidheidszorg

Honger in Afrika - Dagahaley - Geef aan Giro555In Somalië verstrekt UNICEF hulp aan 114 gezondheidscentra en 351 gezondheidsposten, die samen 900.000 mensen helpen die getroffen zijn door de droogte. Ook in Kenia, Ethiopië en Djibouti helpt UNICEF de overheden in met het opzetten van vaccinatiecampagnes en gezondheidscentra.

Door ondervoeding zijn mensen extra kwetsbaar voor ziektes als mazelen, polio, diarree en longontsteking, ziektes die in deze omstandigheden dodelijk zijn.

Ook in vluchtelingenkampen zijn mensen extra kwetsbaar: ze zitten er dicht op elkaar en krijgen slecht te eten. Om deze reden helpt UNICEF mee aan een gezondheidsactie in het vluchtelingenkamp Dadaab (Kenia) en de daaromheen gelegen getroffen gebieden. Van 25 juli tot en met 29 juli is er een grote vaccinatiecampagne (tegen mazelen en polio) en verstrekt UNICEF vitamine A ter verhoging van de weerstand en ontwormingstabletten.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.