UNICEF

UNICEF zorgt voor schoon drinkwater en cholera preventie en -bestrijding en levert essentiële hulpgoederen zoals plastic zeildoek, dekens, muskietennetten, zeep, emmers. De organisatie helpt ziekenhuizen en cholera klinieken weer operationeel te krijgen en levert medicijnen en controleert kinderen op ondervoeding en zorgt dat behandelingen beschikbaar zijn. Kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt worden opgevangen en worden herenigd met ouders of familie. Tot nu toe heeft UNICEF 10.000 mensen bereikt met plastic zeildoek, zeep en dekens. In Les Cays is voor 20.000 mensen watervoorziening geïnstalleerd, rond Jeremy levert UNICEF water op 30 opvanglocaties. In Grand Anse en South levert UNICEF watervoorziening voor 40.000 mensen.

Lees hier meer over hoe UNICEF helpt en hoe u kunt steunen.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.