Update 3: Hulpverlening tot nu toe

Hieronder een overzicht van de hulp tot nu toe.

Lees de update van 14 november.

Lees de update van 13 november.

 

 

 

 

 

CARE Nederland

CARE is momenteel nog assessments aan het uitvoeren in 3 gebieden: Southern Leyte, Leyte and Eastern Samar provinces. CARE is op donderdag 14 november gestart met de eerste voedseldistributie.  Rijstpakketten zijn uitgedeeld aan ongeveer 1000 slachtoffers in Ormoc city, gelegen op het zwaar getroffen eiland Leyte. Rijst die in Cebu is ingekocht is momenteel onderweg naar de haven van Ormoc ter distributie volgende week.

Lees meer.

Cordaid Mensen in Nood

5000 zeilen aangekocht op 13 november zijn de 14e naar Cebu gestuurd in het vliegtuig van de SHO en komen de 15e aan in Cebu. Cordaid verzorgt de logistiek voor dit vliegtuig met een team in Cebu en iemand in het vliegtuig zelf. Dit team zorgt voor het in ontvangst nemen van de hulpgoederen, de opslag en de distributie.

Een tweede vliegtuig heeft 2400 noodonderkomens geleverd. De distributie hiervan wordt nu verzorgd vanuit het logistieke centrum in Cebu naar Leyte. Cordaid Mensen in Nood heeft ook op de lokale markt noodonderdak ingekocht.

Lees meer.

ICCO Kerk in Actie

Zaterdag 16-11 geeft ICCO noodhulppakketten aan 950 gezinnen in Batad op het eiland Iloilo. Vrijwilligers, onder wie studenten uit de niet-getroffen gebieden, worden ingezet voor het verpakken en distribueren van de noodhulppakketten. Een pakket bevat voedsel voor 3 dagen (5 kilo rijst, fleswater, vis, olie, zout en melk), zeep en tabletten paracetamol.

Lokale overheden, leraren en religieuze leiders zullen bepalen welke gezinnen de noodhulppakketten krijgen, om overlap te voorkomen en te zorgen dat iedereen de hulp krijgt.

Lees meer.

Oxfam Novib

Behalve de eerste distributie van hulpgoederen is veel werk verricht om de distributie van hulpgoederen mogelijk te maken en is veel energie gestoken in planning, afbakening van het werkgebied en de logistiek.

In het komende weekeinde en de komende week (15-22 november) zal rijst gedistribueerd worden aan 50.000 mensen;  verdeling van 4000 tenten, zeilen en bouwmaterialen en 4700 kettingzagen, kruiwagens, shovels en aantal generatoren.

Lees meer.

UNICEF

UNICEF is met de Filipijnse autoriteiten maatregelen aan het doorvoeren om alleenstaande kinderen te registreren en in veiligheid te brengen. UNICEF zet ook personeel in om de autoriteiten te ondersteunen in het beschermen van kinderen, omdat de capaciteit door deze en vorige recente rampen verzwakt is.

4500 zeilen en dertig tenten voor kinderen om te spelen komen vrijdag in Cebu aan vanuit Dubai.

Lees meer.

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.