Droogte Hoorn van Afrika

Noodhulp ICCO & Kerk in Actie in Ethiopie en Somalie

ICCO en Kerk in Actie verlenen noodhulp - Giro555ICCO & Kerk in Actie zijn begonnen met het verlenen van noodhulp in Ethiopië en Somalië. Met uw bijdrage aan Giro 555 kunnen we de hulp de komende tijd uitbreiden.

Ethiopië
ICCO & Kerk in Actie ondersteunen noodhulp in vijf districten in de regio Oromia via de partners van het ACT Alliance netwerk in Ethiopië. Door een bijdrage van 200.000 euro kan de partner Lutherse Wereld Federatie (LWF ) nu voedsel uitdelen en voedsel-voor-werk-programma’s opzetten in de districten Abaya, Chinaksen en Dawe Kachen. De Evangelische Kerk Mekane Yesus in Ethiopië (EECMY) ontvangt een bijdrage van 100.000 euro. Ook deze partnerorganisatie richt zich in eerste instantie op het uitdelen van voedsel aan de zwaarst getroffenen in de districten Gasara en Saba Boru. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, en kinderen onder de vijf jaar krijgen aanvullende voeding.

Somalië
De Verenigde Naties hebben vorige week verklaard dat er in Somalië officieel sprake is van een hongersnood. Door een bijdrage van 150.000 euro aan de partner DBG (Daryeel Bulsho Guud) helpen ICCO & Kerk in Actie actief mee om deze hongersnood te bestrijden. DBG werkt in Zuid-Centraal Somalië in twintig vluchtelingenkampen rondom de hoofdstad Mogadishu. In totaal ondersteunt DBG 4500 gezinnen in hun eerste levensbehoeften.

Met andere partners zijn we druk in overleg over welke hulp zij kunnen verlenen met onze steun. Dit wordt niet alleen bepaald door de kwaliteit van de plannen die zij hebben, maar ook door de beschikbaarheid van gelden. En dus ook door de geefbereidheid in Nederland!

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.