Stop de ebola-ramp

Update Nederland in Actie: SMS-actie en statiegeldflessen

De meiden van hockeyteam SCHC uit Bilthoven brachten vanochtend om 6 uur ’s ochtends, nog voor ze naar school gingen, 413 euro naar Beeld en Geluid in Hilversum. Dat geld hebben ze verdiend met de verkoop van cupcakes in de hockeykantine.

Het E6-team van SCHC wordt geïnterviewd door NOS

Vodafone bood vanochtend 250 telefoons en 100 opladers op zonne-energie aan voor hulpverleners in de getroffen regio. Danielle Puma en Annelies Valk van Vodafone kwamen naar Hilversum: “Het is van belang dat hulpverleners goed kunnen communiceren. Helemaal in het ebola-rampgebied waar persoonlijk contact gelimiteerd is. Alle hulpgoederen gaan op pallets mee met de volgende levering van het marineschip de Karel Doorman.”

Vodafone liet vanochtend weten de sms-actie ‘Stop Ebola’ te steunen door geen kosten te berekenen per verstuurde sms van iedere klant naar Giro555. Meedoen kan door SMS ‘ebola’ plus een bedrag en doneer voor de slachtoffers in West-Afrika.

Danielle Puma en Annelies Valk van Vodafone

WhyDonate, een app die het makkelijk maakt om aan goede doelen te doneren, maakt per download van de WhyDonate-app 50 eurocent over aan Giro555 met een maximaal bedrag van 15.000 euro.

Niels Corver en Daniel Boham van WhyDonate presenteren het maximale donatie-bedrag.

Een greep uit andere acties uit het land:

Deze Nationale Actieweek zijn er in heel Nederland duizenden statiegeldflessen ingezameld door onder andere leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Berkel en Rodenrijs, KBS De Springplank in Amsterdam, De Woldschool in Steenwijkerwold en De Spelevaert in Zoetermeer. De opbrengst komt ten bate van de Nationale Actie Stop ebola van Giro555. Vandaag verkopen de leerlingen van Mytylschool De Brug in Rotterdam mezenbollen voor het goede doel.

“Het is mooi en bijzonder om te zien hoe Nederland in actie komt tegen ebola”, aldus Henri van Eeghen, actievoorzitter van SHO. Het giro555-actieteam roept iedereen op te bellen met het actienummer 0800-11 12. Veel bekende Nederlanders nemen daar vandaag de telefoon op, onder wie Nicolette van Dam, Claudia de Breij, Natasja Froger, Sander de Kramer, Froukje de Both, Ntjam Rosie, Jan Kooijman, Anita Witzier, Rob Geus, Emile Ratelband, Elle van Rijn, Celine Huijsmans en Margot Ribberink.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.