Droogte Hoorn van Afrika

Vaccinatiecampagnes voor kinderen in de Hoorn van Afrika gestart

Het Keniaanse ministerie lanceert deze week een vaccinatiecampagne voor kinderen in Noord-Kenia. De campagne richt zich op 202.665 kinderen onder de vijf jaar, tegen mazelen en polio. Bescherming van ondervoede kinderen tegen dodelijke ziektes is van levensbelang.

De zeer besmettelijke ziekte mazelen vormt een ernstige bedreiging in het extreem droge Hoorn van Afrika. Mazelen kan zich snel verspreiden in overvolle en onhygiënische omstandigheden en is dodelijk voor mensen die door ondervoeding zwak zijn. Vooral kinderen zijn kwetsbaar. In Somalië zijn al gevallen van mazelen bevestigd, evenals diarree. Het is een grote uitdaging om alle vluchtende vrouwen en kinderen te bereiken en daarmee nieuwe uitbraken van ziekten te voorkomen.

Regionale inspanningen
De vaccinatiecampagne in Noord-Kenia maakt deel uit van regionale inspanningen om alle kinderen in de door droogte getroffen gebieden te vaccineren. Vorige week al startte een vaccinatiecampagne in het zuiden van Somalië, waar de vaccinatiegraad één van de laagste in de wereld is. Vanaf afgelopen donderdag tot vandaag zijn 40.000 jonge kinderen en 46.000 vrouwen bereikt.

Het uiteindelijke plan is om de dekking van mazelen uit te breiden voor alle kinderen tot 15 jaar en daarmee in totaal 2,5 miljoen kinderen te bereiken.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.