Samen in actie
voor Oekraïne

Ik heb zelf een project voor Oekrainers, kan Giro555 dat steunen?

Er zijn ontzettend veel mooie initiatieven om Oekrainers te steunen en er wordt vaak gevraagd of Giro555 hen kan steunen. Die vraag is begrijpelijk: er is via Giro555 heel veel geld opgehaald. Naast de elf vaste hulporganisaties achter Giro555 zijn er zeven gastdeelnemers die aan deze Oekraine-actie deelnemen. Al deze organisaties hebben een strenge selectieprocedure doorlopen. Deze procedure is zo streng, omdat we vanuit Giro555 willen garanderen dat de actieopbrengst goed terecht komt, en omdat we zorgvuldig en volledig willen kunnen laten zien aan het Nederlandse publiek wat er met het geld is gebeurd. Daarom moeten al deze hulporganisatie aan Giro555 rapporteren welke hulp zij met Giro555-geld hebben geboden en daarover in hun jaarverslag verslag doen. De gegevens in hun jaarverslagen moeten door de accountant van de hulporganisatie zijn gecontroleerd, en goedgekeurd.

Aanmelden als gastdeelnemer is op dit moment niet meer mogelijk, de sluitingstermijn daarvoor was 21 maart 2022. 


Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.