Samen in actie
voor Beiroet

De schade in Beiroet was enorm, maar het aantal doden minder hoog dan bij andere rampen waarvoor Giro555 in actie kwam. Waarom werd er dan toch een actie gestart?

Er vielen ten minste 220 doden en ruim 6. 500 mensen raakten gewond. Daarnaast raakten veel mensen dakloos, werden gebouwen en infrastructuur vernietigd, alsook de haven, wat de belangrijkste invoer van goederen was. Beiroet is een dichtbevolkte stad met meer dan 2 miljoen inwoners en de ramp vond plaats in een dichtbevolkt gebied midden in het centrum van Beiroet.

De economische gevolgen van deze ramp zijn groot voor het land. Libanon had al te maken met hyperinflatie, met daar bovenop lockdowns i.v.m. corona, waardoor voedselschaarste was ontstaan. Deze ramp kwam daar bovenop.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.