Samen in actie
voor noodhulp

Welke hulp boden de organisaties achter Giro555 met de giften?

De hulporganisaties achter Giro555 boden met het ingezamelde geld coronahulp aan ruim 8 miloen mensen in twintig landen. Zij besteedden de actieopbrengst aan medische noodhulp voor coronapatiënten, en aan het mogelijk maken van het vaccineren, bijvoorbeeld door het opzetten van vaccinatiecentra en registratiesystemen, en door gekoelde distributie en voldoende naalden beschikbaar te stellen. Daarnaast moesten zorgverleners getraind en betaald worden en beschermende kleding krijgen. Ook boden de organisaties medische noodhulp aan coronaslachtoffers, bijvoorbeeld door middel van het verstrekken van zuurstof, medische apparatuur, medicijnen, beschermende kleding en het uitdelen van maskers, zeep en handschoenen. Verder gaven zij voorlichting over het belang van vaccineren en om eventuele misinformatie te corrigeren. In deze video en infographic zie je wat de resultaten zijn van de hulp die de organisaties boden. Meer informatie over de hulp vind je in de eindrapportage.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.