Aardbeving Haïti

Hoe is de situatie nu (januari 2015) op Haiti?

Mede dankzij de bijdragen van mensen in Nederland zijn in Haiti mooie resultaten geboekt. Maar Haïti was en is één van de armste landen ter wereld met voedselonzekerheid, ondervoeding en een voortslepende cholera-epidemie. “Op dit moment is er veel onrust vanwege politieke instabiliteit. Het overgrote deel van de bevolking worstelt om te overleven. Dat kunnen we niet oplossen. Dat geeft een dubbel gevoel. Je wilt altijd meer doen als hulpverlener”, aldus Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib en voorzitter van de Giro555-actie voor Haïti.

Volgens cijfers van Wereldbank en VN gaat Haïti vooruit. Sterfte van kinderen onder de vijf jaar nam af. Negen van de tien kinderen gaat naar de basisschool en tweederde van de bevolking heeft toegang tot schoon drinkwater, meer dan vóór de ramp. Maar hulp blijft nodig. Een aantal organisaties blijft dan ook de komende tijd werkzaam in het land om mensen te steunen bij ontwikkeling, met andere fondsen.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.