Nederland
helpt
Sulawesi

Is de hulp goed terecht gekomen, bij de meest getroffen mensen?

Niet elke organisatie kon zo maar hulp verlenen. Om de coördinatie te bevorderen en de hulpverlening zo effectief mogelijk te laten verlopen werkten de hulporganisaties nauw samen. De Indonesische regering nam daarin de leiding. Giro555-deelnemers en hun lokale partners bepaalden zoveel mogelijk met de getroffenen zelf welke hulp er nodig was, wie de hulp het hardst nodig had en hoe deze mensen bereikt konden worden.
Waar nodig werden in de beginfase van de hulpverlening helikopters, brommers en schepen ingezet om afgelegen bergdorpen of kuststreken te bereiken. Toen een aantal maanden later veel puin was geruimd en de infrastructuur min of meer hersteld was, werden de meeste goederen over land vervoerd in vrachtwagens en auto’s.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.