Aardbeving Haïti

Hoe hebben hulporganisaties hun werk in Haiti uitgevoerd?

De giften die binnenkwamen op Giro 555, zijn verdeeld onder negen van de tien* vaste deelnemers en zes gastdeelnemers. Zij boden hulp aan slachtoffers via veldkantoren of via hun internationale koepelorganisaties of samen met lokale partnerorganisaties. Sommige organisaties werkten specifiek op een onderwerp, zoals medische zorg, onderdak of onderwijs. Andere deelnemers boden hulp in een kamp en waren daarbij op verschillende onderwerpen actief.

Alle (gast-)deelnemer hebben hun deel van de actieopbrengst eind 2014 volledig besteed aan noodhulp en wederopbouw in Haïti. Sommige deelnemers deden dit via veldkantoren in Haïti, andere via hun internationale koepelorganisaties of samen met lokale partnerorganisaties.

* SHO-deelnemer Stichting Vluchteling deed niet mee aan deze actie.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.