Nederland
helpt
Nepal

Hoe zit het met de verdeelsleutel tussen de hulporganisaties?

Elke schenking aan Giro555 wordt direct ingezet voor hulp aan slachtoffers van de ramp voor Nepal. Al het geld komt binnen op één bankrekeningnummer. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 verdelen het geld volgens een verdeelsleutel. Die is gebaseerd op de hoeveelheid steun die zij ontvangen van mensen in Nederland én gebaseerd op de hoogte van de bijdrage aan de internationale hulpverlening. De samenwerkende hulporganisaties die meedelen, moeten een instaptoets uitvoeren. Die laat zien of zij voldoende ervaring, netwerk en logistieke capaciteit hebben in het rampgebied om hulp snel ter plaatse te krijgen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.