Help slachtoffers
aardbeving

Hoeveel mensen hebben hulp nodig?

Het gaat om miljoenen mensen die dringend hulp nodig hebben. Om je een beeld te geven: in het totale rampgebied wonen meer dan 23 miljoen mensen. De Verenigde Naties schatten dat 1 miljoen mensen hun huis zijn kwijtgeraakt. De Turkse overheid geeft aan 158.000 mensen te hebben geëvacueerd. Dat betekent dat honderdduizenden mensen nog dringend behoefte hebben aan onderdak en warmte. 

In het getroffen noordwesten van Syrië waren al ruim 4 miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp. De VN laat op 14 februari weten dat in Syrië bijna 9 miljoen mensen zijn getroffen door de aardbeving. Humanitaire organisaties zullen de komende drie maanden ca. 400 miljoen dollar nodig hebben om te reageren op de meest dringende humanitaire behoeften.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.