Help slachtoffers
aardbeving

Hoeveel slachtoffers zijn er te betreuren?

Wij baseren ons op onafhankelijke bronnen, zoals de Verenigde Naties. Op 14 februari meldden de Verenigde Naties dat er meer dan 36.000 dodelijke slachtoffers zijn; verwacht wordt dat dit aantal verdubbelt.  Er zijn bijna 90.000 gewonden. Duizenden gebouwen stortten in wat > 1 miljoen mensen dakloos maakte. Het aantal doden en gewonden gaat zeker nog oplopen. 

Het is inmiddels ruim een week na de eerste beving. Nog steeds is het vreselijk koud in het getroffen gebied. En hoewel er nog steeds kleine lichtpuntjes waren, is de kans nihil dat er nog mensen levend onder het puin worden gehaald. De focus ligt op het bergen van de omgekomen slachtoffers en helpen van de overlevenden die veelal dakloos en getraumatiseerd zijn.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.