Doneren: Ik heb per ongeluk te veel gedoneerd, hoe kan ik mijn geld terugkrijgen?

  • Bij Ideal-betaling. Noteer uw naam, het bedrag dat u wilt terug ontvangen en uw bankrekeningnummer. Stuur dan een mail naar [email protected] en Giro555 regelt de terugstorting.
  • Bij Paypal. Stuur een bewijs (screenshot of foto) van de overschrijving naar [email protected] Daarop moeten goed zichtbaar zijn: naam van de rekeninghouder, het volledige IBAN nummer en Iets dat aangeeft dat het een gift aan 555 betreft. Giro 555 regelt daarna de terugstorting.
  • Bij Visa en Mastercard. Neem zelf contact op met uw eigen creditcardmaatschappij om de betaling terug te draaien. U kunt alleen het volledige bedrag terug laten storten.
  • Automatische incasso via online module. U kunt in uw eigen banksysteem de incasso terugboeken (storneren). Mocht dat niet lukken dan kunt u contact opnemen met uw bank en melding van een onterechte incasso doen. Het volledige bedrag – een deel daarvan is niet mogelijk – wordt dan teruggeboekt.
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.