Nederland
helpt
Sulawesi

Verliep de hulpverlening soepel?

De hulpverlening kende vooral in de eerste maanden na de ramp een aantal uitdagingen. Een grote hoeveelheid naschokken en hevige regens door het regenseizoen zorgden voor overstromingen en aardverschuivingen. Hierdoor was meer tijd nodig om bepaalde gebieden te bereiken en ondervonden bouwactiviteiten vertraging. De rampen hadden ook een enorme impact op de economische infrastructuur, waardoor er een tekort aan voedsel, tentzeilen, bouwmateriaal en andere essentiële goederen ontstond, de prijzen stegen en het inkoopproces vertraagde. Na die eerste uitdagende maanden was de hulpverlening goed op gang. Vanaf maart 2020 werd de bewegingsvrijheid van hulpverleners echter beperkt door de corona-epidemie en de bijbehorende maatregelen. Desondanks is de hulp voortgezet. Daarbij was het soms nodig de focus van de hulpverlening te verleggen, of de hulp uit te breiden. Zo hebben enkele hulporganisaties extra aandacht besteed aan voorlichting over gezondheid en hygiëne en werd het belang van handen wassen extra onder de aandacht gebracht, onder meer via radio en internet, en werden extra handwasvoorzieningen aangelegd. Ook werden mondmaskers en thermometers uitgedeeld.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.