Samen in actie
voor Beiroet

Waar wordt mijn gift aan besteed?

Direct na de ramp lag de focus op het bieden van noodhulp, zoals medische hulp, eten, drinkwater en onderdak. Ook hielpen de hulporganisaties bij het opsporen van slachtoffers en bij het herenigen van familieleden.
Na de eerste noodhulpfase is de hulpverlening verschoven naar herstelwerkzaamheden aan o.a. woningen, scholen en bedrijfspanden. Ook krijgen getroffenen psychisch ondersteuning en is er aandacht voor bescherming van kinderen. Inwoners van Beiroet worden geholpen met een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld de herstart van een bedrijf, herstel aan woningen maar ook om de lokale economie weer op gang te brengen.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.