Samen in actie
voor noodhulp

Waarom kwam Giro555 in actie tegen corona?

Wereldwijd overlijden mensen aan corona, omdat ze niet de medische zorg kunnen krijgen die nodig is. Dit werd bijvoorbeeld zichtbaar in India, waar de aantallen coronabesmetting en -doden in het voorjaar 2021 schrikbarend hoog opliepen. 

Om uit de coronacrisis te komen is het nodig om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen wereldwijd te vaccineren. Vaccineren beperkt de verdere verspreiding van het virus en de mogelijke mutaties die (kunnen) ontstaan. Daarom werd op 12 mei 2021 Giro555 geopend. Met de opbrengst van deze actie wordt sneller vaccineren in kwetsbare landen mogelijk gemaakt, maar wordt in deze landen ook medische noodhulp geboden aan coronaslachtoffers.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.