Aardbeving Haïti

Wat was de verdeelsleutel van de €111 miljoen onder de hulporganisaties achter Giro555?

Per Giro555-actie kan het SHO-bestuur besluiten om een percentage te reserveren voor gastdeelnemers.

Gastdeelnemers zijn Nederlandse hulporganisaties met een aantoonbare toegevoegde waarde in het rampgebied. Zij ontvangen een bedrag op basis van ingediende projectvoorstellen. Afspraak is dat gastdeelnemers niet meer kunnen ontvangen dan een vaste hulporganisatie achter Giro555.

Cordaid Mensen in Nood

27,53 %

ICCO & Kerk in Actie

12,84 %

Oxfam Novib

16,87 %

Nederlandse Rode Kruis

20,43 %

Save the Children

  2,88 %

Tear

  1,61 %

Terre des Hommes

  2,62 %

UNICEF Nederland

13,43 %

World Vision

  1,79 %

Oxfam Novib heeft voor de Haïti-actie een absorptiecapaciteit van 15 miljoen euro aangegeven. Gelden waar Oxfam Novib geen aanspraak op maakt zijn in een zogenoemd contingeny fund gestopt voor extra noodhulpgelden.

Cordaid Mensen in Nood, UNICEF Nederland, Terre des Hommes en het Nederlandse Rode Kruis hebben aanspraak op dit fonds gemaakt en extra gelden ontvangen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.