Nederland
helpt
Sulawesi

Welke ramp vond er plaats in Sulawesi en wanneer?

Op vrijdag 28 september in de namiddag werd Sulawesi getroffen door een serie aardbevingen, de zwaarste met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter  over een lengte van 150 km. Het epicentrum lag 27 km ten noordoosten van Donggala. De beving veroorzaakte, door een aardverschuiving op de bodem van de oceaan, een tsunami (vloedgolf) met golven tot wel 6 meter hoog. Er wordt wel gesproken over een duo-ramp. De aardbevingen en tsunami verwoestten delen van Centraal-Sulawesi: Palu-City, Donggala,  Sigi en Parigi Mouton. Het natuurgeweld eiste meer dan tweeduizend levens. Tot 1,5 miljoen mensen hadden dringend hulp nodig.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.