Aardbeving Haïti

Welke hulp is er in Haïti geboden en hoeveel is er tot nu toe besteed?

Wereldwijd werden na de aardbeving acties opgezet om geld in te zamelen voor hulpverlening aan de slachtoffers in Haïti. In Nederland alleen al werd het enorme bedrag van 111 miljoen euro bij elkaar gebracht. Met deze giften boden hulporganisaties vijf jaar lang hulp. Al het geld voor Haïti is nu, volgens plan, besteed aan noodhulp en wederopbouw. Dankzij deze Nederlandse bijdrage werden bijvoorbeeld 8.500 huizen en 55 scholen gebouwd of gerepareerd. In totaal kregen 267.000 mensen toegang tot schoon drinkwater en werden 190.000 mensen getraind in rampenbestrijding.

De deelnemers doen regelmatig gedetailleerd verslag van de activiteiten die zij uitvoeren en over de bestedingen tot dan toe. In mei 2014 verscheen een gedetailleerde rapportage over de hulpverlening in de eerste vier jaar na de aardbeving. In juni 2015 publiceren de hulporganisaties de zevende en laatste rapportage met gedetailleerde cijfers over de hulpactie.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.