Help slachtoffers Filipijnen

Welke organisaties doen mee aan deze actie?

Giro555 is een initiatief van de samenwerkende hulporganisaties; een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van de betreffende ramp. De hulporganisaties achter Giro555 zijn: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Plan Nederland werd pas in 2015 lid van de samenwerkende hulporganisaties en Stichting Vluchteling is niet werkzaam in het gebied en neemt daarom geen deel aan deze actie. Beide organisaties zijn uiteraard nog steeds deelnemer van de samenwerkende hulporganisaties.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.