Aardbeving Haïti

Welke hulporganisaties waren betrokken bij de actie voor de slachtoffers in Haïti?

De giften die binnenkwamen op Giro 555, zijn verdeeld onder negen vaste deelnemers aan Giro555 en zes gastdeelnemers. Alle (gast)deelnemers waren al, direct of via een zusterorganisatie, werkzaam op Haïti en werken in internationaal verband. Zij ontvingen daardoor ook uit andere landen geld, waardoor het Giro555-geld onderdeel vormde van een breder hulpprogramma. De werkwijze van de hulporganisaties verschilden: sommige deelnemers werkten via veldkantoren op Haïti, via hun internationale koepelorganisaties of samen met lokale partnerorganisaties.

De stichting SHO is een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers. De hulporganisaties aan de Haïti-actie deelnamen zijn: Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, het Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save  the Children, Tear, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Gastorganisaties waren: Dorcas, Plan Nederland, Care Nederland, Habitat for Humanity, Vereninging van Nederlandse Gemeenten en het Leger des Heils.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.