Help slachtoffers Filipijnen

Zijn er buiten de vaste hulporganisaties achter Giro555 ook gastdeelnemers bij deze actie betrokken?

De Samenwerkende Hulporganisaties is een coalitie van elf gerenommeerde organisaties. Met de hulp van de internationale netwerken waar de deelnemers achter Giro555 mee samenwerken bereiken zij ieder een brede doelgroep, verspreid over grote delen van de wereld, gespecialiseerd in verschillende aspecten van noodhulp en wederopbouw.

Als Nederlandse organisaties een belangrijke toevoeging bieden aan de hulpverlening tijdens een ramp van de elf deelnemende organisaties, kunnen zij in aanmerking komen voor gastdeelnemerschap.

Een bestuursbesluit om gastdeelnemers toe te laten wordt niet licht genomen. Het betekent immers een extra belasting op de interne coördinatie en op de vastgelegde processen van noodhulpverlening, campagne voeren en rapportage van noodhulp en resultaten. Het toestaan van gastdeelnemerschap nadat de  inzameling via Giro555 al is gestart, kan namelijk verwarring oproepen bij het Nederlands publiek over het beeld van de deelnemers in de SHO.

Voor de actie `Help slachtoffers ramp Filipijnen´ werden geen gastdeelnemers toegelaten.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.