Aardbeving Haïti

Verhevigde inzet tegen cholera

Sinds de uitbraak van cholera veertien dagen geleden op Haiti hebben hulporganisaties in samenwerking met OCHA en het Ministerie van Gezondheid de hulp geïntensiveerd. Zowel op preventief vlak als het verlenen van hulp aan de slachtoffers.

Het dodental is inmiddels opgelopen tot 330 en er zijn meer dan 4700 geïnfecteerden geteld. Op preventief gebied worden zoveel mogelijk sms- en radioberichten uitgestuurd naar de 1,3 miljoen mensen die leven in de tentenkampen en zijn speciale hulpteams ingesteld die persoonlijke voorlichting geven aan mensen buiten de officiële tentenkampen, in de meer afgelegen gebieden. Ook zijn duizenden hygiënepakketten uitgedeeld en vindt een continue aanstroom plaats van waterzuiverings- en chloortabletten en rehydratievloeistof. Daarnaast wordt het aantal mobiele behandelcentra uitgebreid zowel in het getroffen gebied als in Port-au-Prince. Ook worden steeds meer ziekenhuizen gereed gemaakt voor de behandeling van cholera patiënten.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.