Stop de ebola-ramp

Stop de ziekte, verspreid het woord

Angst, mythe en verkeerde informatie hebben de ebola-epidemie en haar uitgebreide impact op de samenlevingen in West-Afrika verder aangewakkerd. Save the Children,  één van de hulporganisaties achter Giro555, heeft in West-Afrikaanse gemeenschappen meer dan 1.000 mensen getraind op het gebied van voorlichting, waaronder meer dan 220 kinderen.

De mensen leerden over de wijze waarop de overdracht van Ebola kan worden voorkomen, maar ook hoe je de tekenen en symptomen kan herkennen. De lokale bevolking heeft zo samen met de teams van Save the Children al meer dan 75.000 mensen bereikt, waaronder meer dan 39.500 kinderen. Deze ‘gezondheidswerkers’ staan in de frontlinie om te helpen in de strijd tegen ebola in Sierra Leon: dorps- en stadsgenoten informeren over ebola en hoe ze hun gemeenschappen veilig kunnen houden. Ze richten zich op gebieden waar er pieken in ebola gevallen zijn geweest, gaan huis aan huis en praten met families over de ziekte.

De foto’s hieronder brengen de voorlichtingsactiviteiten van Save the Children in beeld.

Louis Leeson/Save the Children

Fotocredits: Louis Leeson/Save the Children

Yaema en Isaac hebben van Save the Children’s voorlichtingsteams geleerd hoe je de verspreiding van Ebola kan voorkomen.

Dan Stewart/ Save the Children

Fotocredits: Dan Stewart/ Save the Children

Save the Children ondersteunt gezondheidswerkers, zoals Umahawa, door ze te trainen in hoe ze symptomen van Ebola kunnen herkennen en hoe ze verspreiding kunnen voorkomen. Zij kunnen op hun beurt hun gemeenschap voorlichten hoe te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt.

Louis Leeson/Save the Children

Fotocredits: Louis Leeson/Save the Children

Voorlichtingsteams gaan de dorpen en steden in om mensen voor de dreiging van Ebola te waarschuwen. Hoe wordt iemand met het virus besmet, en hoe kan je de verspreiding ervan voorkomen. Dit team werkt met de lokale bevolking van Free Town, Sierra Leone.

Stop de ebola-ramp. Geef nu!

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.