Aardbeving Haïti

[VIDEO] Hulpverlening Tear in Haïti

De afgelopen 2 jaar heeft SHO-deelnemer Tear* via partner Tearfund op allerlei gebieden hulp geboden aan de getroffenen van de aardbeving in Haïti in januari 2010. In sommige afgelegen plattelandsgebieden was Tearfund de enige aanwezige hulporganisatie.

Bijna 2 jaar na de ramp is Tear terug gegaan naar Haïti om de voortgang van de projecten te bekijken. In bijgaande film een overzicht van de activiteiten.

De SHO-deelnemers die aan de Haïti actie hebben deelgenomen zijn: Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, het Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Tear, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Daarnaast deden aan de actie voor Haïti zes gastdeelnemers mee: Dorcas, Plan Nederland, CARE Nederland, Habitat for Humanity, de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en het Leger des Heils. Deze 15 organisaties financieren met de SHO-gelden hun hulpactiviteiten op Haïti, zowel op het gebied van noodhulp als wederopbouw.

Lees in de vierde Rapportage meer over de geboden hulp door alle SHO-deelnemers.

* Tot 1 januari 2012 was Tear lid van de Samenwerkende Hulporganisaties

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.