Samen in actie
voor Beiroet

Vijf vragen over de Nationale Actiedag op 14 augustus

Op vrijdag 14 augustus zamelen we tijdens de Nationale Actiedag zoveel mogelijk geld in voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. We geven antwoord op vijf vragen over deze dag!

Waar kan ik de actiedag bekijken?

De actiedag zal van 7 uur ’s morgens tot 12 uur ’s avonds via een livestream op het Facebook-account van Giro555 te volgen zijn.

Waar vindt de landelijke actiedag plaats?

In Hilversum wordt een actiecentrum ingericht. Hier zullen BN’ers, mensen uit de Libanese gemeenschap, hulpverleners, de Giro555-actievoorzitter en anderen zoveel mogelijk aandacht vragen voor de slachtoffers in Beiroet.

Kan ik de actiedag bezoeken?

Vanwege de coronamaatregelen is het actiecentrum helaas niet toegankelijk voor publiek. Wel kun je op verschillende plekken in het land onze knalgele Giro555-‘collectebus’ zien rijden, waar je ter plekke kunt doneren!

Hoe kan ik nog meer doneren?

Maak zelf een online collectebus aan en zamel in je netwerk geld in voor Beiroet. Je kunt doneren op onze site of tijdens de actiedag bellen naar telefoonnummer 0800-1112. Wie weet krijg je een BN’er uit het belpanel aan de lijn! Ook kun je SMS’en: stuur de tekst IKGEEF naar 4004 en maak je donatie over via Ideal.

Geef nu button

Kan ik zelf ook in actie komen?

Je kunt zelf een leuke actie verzinnen om nog meer mensen op te roepen om ook te geven aan Giro555: hardlopen, ijsjes verkopen, noem maar op. Zet je actie op sociale media en gebruik deze hashtags: #IKGEEF #Giro555 #GEEFNU.   

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.