Help slachtoffers Syrië

Vluchtelingengezin vindt onderdak bij familie in Libanon

In het stadje Baalbek, in de Bekaa-vallei in Libanon, heeft een Syrische vluchtelingenfamilie onderdak gevonden in het huis van verwanten. De elf personen tellende familie met de 81 jarige mevrouw Souad aan het hoofd en drie jonge kinderen, is duidelijk welgesteld. Alle volwassenen werkten in Syrië in het onderwijs. Je zou kunnen zeggen dat ze geluk hebben: zij hoeven niet in tenten te slapen.

Het leed is er echter niet minder om. Huilend vertelt dochter Raphde dat hun huizen in Homs volledig zijn verwoest. “Ik zoek hier al maanden naar werk, net als mijn man. Het lukt niet”. Ze laat haar handen zien. Op een ring na heeft ze al haar sieraden verkocht. “De Libanezen waren in het begin erg gastvrij, maar nu krijgen we te horen dat we hun banen stelen”. Via Cordaid Mensen in Nood krijgt de familie hulp in de vorm van schoolgeld voor een van de kinderen en bijstand van een maatschappelijk werkster die ook spullen als zeep en shampoo brengt. Van de VN en World Vision krijgt de familie voedselbonnen.

Bij foto: leden van een Syrische familie die in Baalbek/Libanon onderdak vond bij familie. Tweede van rechts is dochter Raphde.

Beeld: Cordaid Mensen in Nood – juli 2013

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.