Voedseldistributie soepel verlopen

Het uitdelen van voedselpakketen in Batad is gisteren soepel verlopen, meldt ICCO-medewerker Marcella Bos die in de Filipijnen is om lokale partner PRDCI te ondersteunen.

In Batad en naburige dorpen in de Filipijnse provincie Iloilo hebben 950 gezinnen gisteren een noodhulppakket ontvangen. Hiermee is voorzien voor 3 dagen voldoende voedsel.

“Ontvangers zijn geïdentificeerd door de lokale overheden aan de hand van lijsten. Ze kregen een nummer dat ze konden inwisselen voor het noodhulppakket,” meldt Marcella Bos. De distributie verliep zonder chaos. “Er waren twee rijen: een voor aanmelding en het verkrijgen van het nummer en een rij voor de daadwerkelijk distributie. Deze methode bleek in alle drie de distributiecentra een succes. De lokale autoriteiten hebben ons ondersteund en ook de politie assisteerde” aldus Bos. (Foto: ICCO-medewerker Billy de la Rosa -links- tijdens de noodhulpactie)

Pakketten versoberd
Door voedselschaarste zijn de pakketten helaas versoberd, zegt Bos. “Vis, zout, olie, tandenborstels en tandpasta waren niet meer op tijd te krijgen.” De pakketten zijn gevuld met food en non-fooditems. Zoals rijst, noodles, fleswater en poedermelk. Ook zitten er zeep en tabletten paracetamol in. De lokale overheid heeft 2 trucks beschikbaar gesteld om de pakketten te distribueren.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.