Voedseltekort dreigt in de Sahel

Kaart European Space Agency

Verschillende deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) intensiveren hun activiteiten en vragen extra donaties naar aanleiding van een dreigend voedseltekort in de Sahel.

Door droogte en mislukte oogsten dreigt voor 7 tot 11 miljoen mensen een ernstige voedselcrisis. In West- en Centraal-Afrika zijn de voedselprijzen enorm gestegen. In Niger, Tsjaad, Mali, Mauritanië, Nigeria, Burkina Faso en Senegal is voedsel voor de allerarmsten niet langer zeker.

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers van de betreffende ramp. Naast het werven van zoveel mogelijk steun en fondsen, informeren de SHO deelnemers het Nederlandse publiek over de ramp en leggen ze verantwoording af over de bestedingen van de opbrengsten uit de nationale acties.

De SHO volgt de situatie op de voet. Een gezamenlijke actie is vooralsnog niet gepland. Bezoek voor meer informatie de websites van de individuele SHO deelnemers*.

*Leden van de Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) per 1 januari 2012: Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre de Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.