Help slachtoffers Syrië

Voetbalclub Roda JC doneert duizend euro aan Giro555

Roda JC Kerkrade steunt de Giro 555-actie Help slachtoffers Syrië. Voor elk doelpunt dat de Limburgse club in de wedstrijd tegen PSV heeft gemaakt werd er 500,- euro gedoneerd voor de slachtoffers van de aanhoudende burgeroorlog in het land.

De doelpunten van Frank Demouge en Sanharib Malki zorgden ervoor dat Roda JC een bedrag van 1.000,- euro overmaakt aan Giro555. De opbrengt zal worden besteed aan water, eten, medische zorg, onderdak en psychosociale hulpverlening voor Syrische vrouwen, mannen en kinderen op de vlucht voor het geweld.

Tijdens de TV-uitzending S.O.S. Syrië! op 1 april heeft de Syrische voetballer Sanharib Malki zijn shirt van het nationale elftal van Syrië gesigneerd en per opbod via Twitter geveild. De veiling van het shirt heeft maar liefst 500,- euro opgeleverd.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.