Help slachtoffers Syrië

Voetbalclub Roda JC steunt Giro 555

De Limburgse voetbalclub Roda JC Kerkrade steunt de actie van de Samenwerkende Hulporganisaties ‘Help slachtoffers Syrië’. Op hun website staat sinds gisteren een oproep: ‘er is dringend water, voedsel en medische zorg nodig. Geef op giro 555 Den Haag’.

Naast de oproep en de steun van de voetbalclub zal maandagavond Tweede Paasdag ook de aanvaller Sanharid Malki een rol spelen. Hij is een van de gasten in het TV-programma S.O.S. Syrië!, een programma van de VARA en de EO, gepresenteerd door Jeroen Pauw en Tijs van den Brink, dat in het teken staat van de actie.
Malki is van Syrische afkomst en heeft zowel de Syrische als de Belgische nationaliteit. Hij voetbalt sinds 2011 voor de Limburgse club. Tijdens internationale wedstrijden speelt de aanvaller sinds een aantal jaar nu voor het Syrische voetbalelftal.
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.