Help slachtoffers
hongersnood

Vooral kinderen slachtoffer van voedselcrisis Zuid-Soedan

Het aantal Zuid-Soedanese kinderen dat naar het ondervoedingscentrum van hulporganisatie World Vision komt, neemt drastisch toe. Hulpverlener Gabriel Manut bestrijdt de hongersnood in zijn land en doet emotioneel verslag. 

Ondervoede kinderen die binnenkomen in het ondervoedingscentrum, worden twee tot drie maanden behandeld. De behandeling bestaat uit ‘Plumpy’nut’, een levensreddende pindapasta vol mineralen en vitaminen en meer dan 500 kilocaloriën per 100 gram.

Ondervoeding

Gabriel: “Ik loop door het ondervoedingscentrum. Ik hoor overal kinderstemmen en gehuil. Welk kind ik ook zie, ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze zijn ernstig ondervoed.”


De kleine Nyalang

“Eén kind in het bijzonder trekt mijn aandacht: de kleine Nyalang, die bij haar moeder op schoot zit. Met grote ogen kijkt ze mij aan. Mijn collega meet haar arm op. Veel te dun. Als deze kleine niet snel voedselhulp krijgt, overleeft ze het niet.”


Niet genoeg Plumpy’nut

“Ik tel de kinderen op de lijst. 78. Als ik naar de volle wachtruimte kijk, zie ik veel meer kinderen. Deze kinderen staan niet eens op de lijst, maar hebben wél direct onze hulp nodig. Ik kijk naar onze voorraad Plumpy’nut. We hebben niet genoeg om elk kind te helpen. Maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te sturen. Gelukkig is Nyalang vandaag hier en hebben we nog genoeg Plumpy’nut voor haar.”

De toekomst van Zuid-Soedan

“Ik denk aan mijn eigen kinderen. Als vader kan ik geen onderscheid maken tussen deze kinderen en mijn eigen kinderen. Ik maak me zorgen om hen. Want ik houd van hen. Zij zijn de toekomst van ons land. Hoe kan ons land overleven, als de kinderen niet overleven?”

Help de slachtoffers van de hongersnood

Zuid-Soedan lijdt onder de gevolgen van extreme droogte en een vernietigend conflict. Honderdduizenden Zuid-Soedanezen dreigen het slachtoffer te worden van een hongersnood. De organisaties achter Giro555 bieden noodhulp. Daar is dringend geld voor nodig.

Red levens. Geef voor eten.

Met uw hulp kunnen we kinderen als Nyalang helpen. Red levens. Geef voor eten.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.