Vrachtwagens Nederlandse hulpgoederen onderweg naar Leyte

De vrachtwagens met Nederlandse hulpgoederen die sinds zaterdag vast stonden in de haven van Cebu vertrekken om middernacht lokale tijd naar het rampgebied.

 

De lading van tentzeilen is vanochtend overgezet op twee vrachtwagens afkomstig van het eiland Leyte. Deze vrachtwagens hebben een plek op de veerboot Wonderful Stars, die vannacht vaart naar de haven van Ormoc (Leyte) Dit bevestigen de logistieke medewerkers van Cordaid Mensen in Nood die verantwoordelijk zijn voor het transport.

Gisteren kwamen de vrachtwagens vast te staan, omdat de chauffeurs van Cebu weigerden over te varen uit angst voor de onzekere situatie op Leyte en de vrees niet te kunnen terugkeren. De huidige vrachtwagenchauffeurs zijn afkomstig van Leyte.

Dat de trucks alsnog kunnen vertrekken is mede te danken aan inspanningen van de Nederlandse consul en Cordaid’s lokale partnerorganisatie Caritas Filipijnen.

De twee trucks bevatten in totaal 6100 tentzeilen, waarvan 3700 uit Nederland en 2400 uit de Verenigde Staten. Een deel van de zeilen wordt morgen direct gedistribueerd.

De hulplading is een fractie van wat de tien deelnemende organisaties aan de SHO momenteel in het rampgebied afleveren en distribueren. Lees hier meer over de hulp die de organisaties ter plekke verlenen.

Lees hier over hoe het vliegtuig vertrok , de aankomst op Cebu en wat er daarna gebeurde.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.