Nederland
helpt
Nepal

Vrijdag gezamenlijke actie voor Nepal

Vrijdag 1 mei markeert de kick-off van de actie ‘Nederland helpt Nepal’. Giro555 roept – samen met de NPO, RTL, SBS en regionale zenders – heel Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers in Nepal via Giro555.

Vanuit De Hallen in Amsterdam zendt NPO Radio 2 de hele dag live uit. In het 555-Café schuiven bekende Nederlanders en artiesten aan in de studio. Via sociale media bedanken zij mensen voor hun steun en roepen ze op om in actie te komen, met gebruik van #NLhelptNepal. Vanaf locatie doen live programma’s van onder de NPO, RTL en SBS verslag van het verloop van actiedag. NPO2 maakt binnenkort bekend wie de host is.

Gasten en bezoekers praten in het 555-café met hulpverleners, laten zich inspireren voor eigen acties en hebben de mogelijkheid om giften en cheques langs te brengen. Aan het einde van de dag maakt Giro555 een tussenstand bekend van het tot dan toe verzamelde bedrag. Een week later, op 8 mei, maken de samenwerkende hulporganisaties de voorlopige eindstand bekend van de actie ‘Nederland helpt Nepal’.

Gijs de Vries, actievoorzitter van Giro555: “De nood in Nepal is heel hoog. Er is nú geld nodig om de hulpverlening verder uit te breiden. Daarom is het geweldig dat de omroepen en zenders zo met ons in actie willen komen om de Nationale Actie een verdere impuls te geven.”

Vanaf vrijdag 1 mei doen ook bekende Nederlanders op de publieke, commerciële en regionale zenders de oproep om de slachtoffers in Nepal te steunen.Volg de actiedag op vrijdag 1 mei op radio, televisie en online live vanuit De Hallen in Amsterdam.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.