Help slachtoffers Syrië

Vrijwilligers delen voedselpakketten uit

Yusa heeft al een lange reis achter de rug als ze aankomt bij het distributiecentrum van de Rode Halve Maan in Damascus. Daar krijgen 850 families vandaag een voedselpakket. Mensen staan al uren in de hitte te wachten. Yusa hoopt dat ze snel aan de beurt is, want de weg terug is opnieuw lang. “Ik heb zes kinderen”, vertelt ze. “We hebben geen werk of inkomen.” Het pakket dat Yusa meekrijgt, heeft een lange weg afgelegd. Samengesteld in Dubai zijn de pakketten via Egypte naar Syrië vervoerd en daar verdeeld over verschillende distributiecentra. In Damascus staan vrijwilligers voor de uitdaging 850 families in één dag een pakket te geven. “Iedereen die hier nu is, heeft deze hulp heel hard nodig”, aldus de vrijwilliger. “Sommige gezinnen hebben geen kostwinner meer, andere kampen met ziekte. De nood is helaas veel groter dan de hulp die we kunnen bieden.”

Foto: Rode Kruis
Vrijwilliger deelt voedselpakket uit. De vrouw op de foto is niet Yusa 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.