Help slachtoffers Syrië

Waed gered door dochter Muna

De 21-jarige Waed dankt haar leven aan dochter Muna (foto). Op de dag dat Muna werd geboren in het huis van de verloskundige, werd Waeds eigen huis gebombardeerd. De pasgeboren Muna bracht haar eerste dagen door in een schuilkelder in Syrië. Zes maanden later vluchtte Waed met haar dochtertje en haar vader Ibrahim naar Jordanië. Haar man moest in Syrië achterblijven. Samen met achttien anderen wonen Waed, Muna en Ibrahim nu in een tweepersoonsappartement in Jordanië. Als Muna met wankele pasjes op Waed af loopt, stuurt die haar door opa Ibrahim, “Waed is depressief”, zegt Ibrahim boos. “Ze wil Muna niet oppakken. Hiervoor hadden we een goed leven in Syrië. Ik wil dat mijn kinderen en kleinkinderen kunnen leven in vrede en dat niemand meer bang hoeft te zijn. Ik wil dat we naar huis kunnen.” World Vision ondersteunt Syrische vluchtelingen in 2 steden in Jordanië bij het betalen van de huur.

Foto: World Vision – Meg Sattler
Opa Ibrahim met z’n kleindochter Muna

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.