Droogte Hoorn van Afrika

Wat doen ICCO & Kerk in Actie?

Honger in de Hoorn van Afrika - geef aan Giro555Met het via Giro 555 ingezamelde geld gaan SHO-deelnemers ICCO & Kerk in Actie noodhulp bieden én bijdragen aan oplossingen voor de lange termijn.

Via het internationale noodfonds ACT Alliance helpen we in Ethiopië, Kenia en Somalië. Bovendien waren ICCO & Kerk in Actie via hun partners al actief in deze landen, zodat we het gebied kennen en weten hoe de hulp het best ingezet kan worden.

Ethiopië
In vier van de negen getroffen regio’s in Ethiopië voeren onze partners al programma’s uit op het gebied van voedselzekerheid, droogtebestrijding, gezondheidszorg en onderwijs. Met het geld van Giro 555 gaan we deze projecten intensiveren en inspelen op de noden die door de droogte zijn ontstaan. Daarnaast steunen we het wereldwijde kerkelijke noodfonds ACT Alliance bij het leveren van directe noodhulp in heel Ethiopië: voedsel uitdelen, voedsel-voor-werk-programma’s, malariapreventie en training om de bevolking weerbaarder te maken voor de toekomst.

Somalië en Kenia
Ook in Somalië en Kenia bouwen we bestaande projecten uit en geven we noodhulp: directe ondersteuning aan de bevolking met voedsel, onderdak, kleding, water en sanitaire voorzieningen tijdens de crisis. In een later stadium ondersteunen we gemeenschappen bij het weer opbouwen van hun bestaan. Daarbij kunt u denken aan landbouwgereedschappen, nieuw vee en andere activiteiten gericht op het verkrijgen van een inkomen.

Nú moeten we helpen om de nood te verlichten, daarna helpen we de mensen bij hun weerbaarheid voor de lange termijn. Via bestaande programma’s van onze partners en die van ACT Alliance.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.