Stop de ebola-ramp

WC’s schoonmaken voor het goede doel

Lena (9), Suus (9) en Sefanit (10) van groep zes van basisschool De Walsprong uit Zaltbommel brengen woensdag 19 november een pot met geld naar het actiecentrum van Giro555. In de pot 156,97 euro. Ze veegden de stoep voor de Jumbo, de bakker en de slager om geld te verdienen: “Ik heb zelfs een wc schoon gemaakt, maar dat vond ik niet zo fijn om te doen”, aldus Suus. 


Op school hadden ze bij de les nieuwsbegrip ebola besproken en op de televisie zagen ze heel zielige beelden: “Ik zag een filmpje met vrouwen die schreeuwden omdat ze pijn hadden aan hun hoofd”, aldus Lena.  “Heel zielig”, vult Sefanit aan: “Ik zag ook mensen die gewoon langs de kant van de weg lagen en een vrouw die sleepte met haar been en helemaal bezweet was enzo, ik moest er bijna van huilen.”

De meisjes kregen hulp van klasgenootje Amin, maar ook kinderen uit groep zeven haalde geld op. Suus hoopt dat ze andere kinderen met deze actie inspireren: “Als kinderen dit zien, denken ze misschien ook geld ophalen voor ebola.” Lena hoopt dat met het geld de mensen met ebola geholpen worden, zodat ze niet meer ziek zijn.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.