Help slachtoffers Filipijnen

‘We gebruiken alles’

Foto: Jane Beesley

Direct nadat de Filipijnen getroffen is door de tyfoon Haiyan, start Oxfam met de distributie van hygiëne- en waterkits, zeer belangrijk bij het voorkomen van ziektes. Een hygiënekit bevat zeep, tandenborstels, tandpasta, ondergoed, lakens, matjes, maandverband en een ‘malong’. Een ‘malong’ is een lap stof die mensen gebruiken als kleding, maar ook als washandje of handdoek, of om zich te beschermen tegen de zon of tegen insecten. Eén hygienekit is bedoeld voor een gezin van vijf personen. Een waterkit bestaat uit een jerrycan en het zuiveringsmiddel Hyposol om water te desinfecteren. Zo kunnen mensen voorlopig in hun eigen drinkwater voorzien. Eén fles Hyposol is voldoende om een gezin een maand van veilig water te voorzien. “De hygiëne- en waterkits zijn een grote uitkomst voor ons. We hebben bijna al onze spullen verloren.Geld om op de markt iets nieuws te kopen, hebben we niet, dus alles is welkom”, zegt Diego Bermiso. “Er zit niets in dat we niet kunnen gebruiken, we gebruiken het allemaal.”

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.