Samen in actie
voor Oekraïne

‘We zijn blij dat zoveel mensen klaarstaan om te helpen’

Voor de oorlog woonde Olena met haar man en twee dochters in Kiev. Toen de oorlog begon, schuilden ze – een maand lang – voor de bombardementen in een farmaceutische fabriek. Toen hun huis verwoest werd door deze bombardementen, besloot Olena haar toevlucht te zoeken in Roemenië. 

De scheiding van haar man was niet gemakkelijk. De twee meisjes waren erg in de war en bang omdat zij niet begrepen wat er gebeurde en waarom ze maar van de ene plaats naar de andere bleven lopen. 

Eindelijk hulp 
Toen Olena met haar dochters aankwam bij het hulpverleningscentrum in Baia Mare, ontving zij direct ondersteuning van het team van Save the Children. Het gezin kreeg begeleiding en informatie, benodigde artikelen, psychosociale ondersteuning en werd ingeschreven voor het cashprogramma. 

Hier voelen de meisjes zich goed 
Olena: “De situatie in Oekraïne is dramatisch. Mensen leven er zonder elektriciteit en zonder gas. Het is er koud en moeilijk, heel erg moeilijk. Hier voelen de meisjes zich goed, ook al missen zij hun vader. Ze zijn goed geïntegreerd, zelfs op school. Save the Children gaf (en geeft) ons belangrijke steun. We zijn blij met deze geweldige mensen, die altijd klaarstaan om ons te helpen.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.