Nederland
helpt
Nepal

Wij zijn erg dankbaar voor deze waterbron

 

Tyam Dolma (23) is moeder van drie kleine kinderen. Ze woont met haar man bij haar schoonfamilie in. Haar man werkt als timmerman, Tyam en haar schoonfamilie werken op het land en zorgen voor het vee. Naast deze taken is Tyam veel tijd kwijt met water halen uit de rivier. Hierdoor houdt ze weinig tijd over om voor haar kinderen te zorgen.
Voorheen was er een waterbron in haar dorp, maar deze droogde op na de aardbeving van april 2015.  De eerstvolgende waterbron lag meer dan een half uur lopen verderop. Te ver om haar kinderen mee te nemen. Als Tyam water ging halen, moest ze haar kinderen achterlaten, ook als er niemand was om op hen te letten. Elke dag wenste Tyam dat er een waterbron in de buurt van haar huis zou komen.
Gelukkig ging die wens in vervulling. Samen met een lokale organisatie legde Save the Children met Giro-555geld vijf waterpunten in het dorp aan. Tyam heeft nu meer tijd voor haar kinderen en voor de borstvoeding van haar vijf maanden oude zoontje. Naast Tyam hebben ook andere 38 gezinnen dankzij dit project makkelijker toegang tot water, waardoor ook de hygiëne en sanitaire voorzieningen in de gemeenschap zijn verbeterd. Ook kunnen mensen nu meer tijd besteden aan het verbouwen van groenten voor hun gezin.

Foto: Deependra Banstola

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.