Droogte Hoorn van Afrika

Winnaar veiling Giro 555 als directeur bij Oxfam Novib aan de slag

'just another day at the office'De Twitterveiling voor Giro 555 heeft € 24.236,- opgebracht voor de Hoorn van Afrika. Michiel van der Linden was een van de winnaars. In het dagelijkse leven eigenaar van een interieurontwerpbureau, maar sinds 14 augustus de eigenaar van een veilingkavel waarmee hij een halve dag in de schoenen van de directeur van Oxfam Novib mocht staan. Lees hierbij zijn verslag:

Persoonlijk verslag van Michiel

Na een spannende veiling voor de Hoorn van Afrika, werd ik afgelopen woensdag voor een halve dag tot “directeur” benoemd bij Oxfam Novib. Na een hartelijk welkom werd ik door Oxfam Novib directeur Farah Karimi ondergedompeld in de wereld van ontwikkelingssamenwerking. Zij vertelde mij over alle facetten van het werk, gaf in alle openheid antwoord op mijn bergen vragen en toonde oprecht interesse in mijn mening en ideeën. Door de afdelingen te zien en de medewerkers te ontmoeten, waarbij ik steevast als de directeur voorgesteld werd, kreeg het begrip Oxfam Novib voor mij letterlijk een gezicht.

Hoorn van Afrika
Farah en ik kregen vervolgens een briefing over de situatie in de Hoorn van Afrika. Hierbij werd verteld hoe ingewikkeld het is om in Somalië te werken en wat er allemaal bij komt kijken als je mensen die op de vlucht zijn probeert te voorzien van basisbehoeften. Het wachten is nu op de regen in de regio die hopelijk snel komt (maar niet te hevig zal zijn om overstromingen en ziekten te voorkomen).

Landelijke campagne
Mijn laatste gesprek was met de webcoördinator van de Samenwerkende Hulporganisaties waar Oxfam Novib deel van uit maakt. We hadden het uiteraard over de veilingactie naar ook over de structuur en taakverdeling binnen de organisatie en de natuurlijk de resultaten. Ongelofelijk hoe je in twee dagen een landelijke campagne uit de grond gestampt krijgt.

Dat Oxfam Novib goed werk doet wist ik al, maar de enorme kennis en overgave waar men dat mee doet is bewonderenswaardig. Ik heb een transparante, dynamische organisatie leren kennen waar geluisterd wordt naar alle meningen en ideeën. Wat een prachtige linkse hobby!

Graag wil ik Farah, Merijn, Marina, Elke, Tom, Daniëlle en Jacco heel hartelijk danken voor deze onvergetelijke dag!

Michiel van der Linden

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.