Droogte Hoorn van Afrika

World Vision bestrijdt ondervoeding

Geef aan mensen in nood - Giro555Op verschillende plaatsen in Ethiopië, Kenia en Somalië werkt SHO-deelnemer World Vision in centra die ondervoeding bestrijden. In de periode maart tot mei van dit jaar is World Vision al gestart met hulpverlening. In Kenia wordt maandelijks aan 300.000 mensen voedsel uitgedeeld onder een door de overheid gecoördineerde operatie. Aan 213.000 mensen werd 3.2 miljoen liter schoon drinkwater uitgedeeld. Verder wordt er een interventie uitgevoerd voor de ergst ondervoede mensen. World Vision helpt 18.000 kinderen en 24.000 moeders en zwangere vrouwen met extra voeding.

Het vee is het eerste slachtoffer van de droogte, maar ook een belangrijke inkomstenbron voor de veehouders in de Hoorn van Afrika. World Vision biedt dierenarts diensten aan, vaccinaties, veevoer en koopt vee op. Dat is een noodoplossing die de mensen van wat geld en uiteraard vlees voorziet. Want het opgekochte vee wordt dan geslacht om de mensen in de gemeenschap te helpen overleven.

Er staan programma’s gepland voor de komende 180 dagen in de getroffen gebieden. In die programma’s kan World Vision Nederland zijn fondsen vanuit de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) kwijt. World Vision werkt met een wereldwijde vraag van 49 miljoen dollar voor de komende zes maanden (tot december). Voor dit geld gaat World Vision de volgende acties ondernemen:

  • Bepaalde voedingsstoffen toevoegen aan het dieet.
  • Voedseldistributie: distributie van voedsel lost het probleem op de lange termijn niet op, maar kan wel levens redden.
  • Cash vouchers uitgeven: voedsel kopen is een betere methode dan het uitdelen van geïmporteerd voedsel.
  • Water voorziening: het is belangrijk dat mensen die met te weinig voedsel leven in ieder geval wel toegang hebben tot schoon drinkwater.
  • Ondersteuning van de veestapel: nood slachtingen maar ook het distribueren van veevoer en het vaccineren van vee zodat het bestaande vee in leven blijft. Dat is een korte termijn interventie die ook op de lange termijn zijn vruchten afwerpt.
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.