World Vision: Vandaag nieuwe distributie noodhulpgoederen aan 1500 mensen

Vandaag heeft er een nieuwe distributie plaatsgevonden door World Vision in het rampgebied op de Filipijnen. In Daanbaytan (in de Noordelijke punt van Cebu), ontvingen ca. 1.500 mensen voedsel en voedsel- en noodhulpgoederen.

In een pakhuis in Cebu is inmiddels 2.300 vierkante meter ruimte beschikbaar gemaakt voor de voedsel- en noodhulpgoederen van World Vision. Om het pakhuis verder operationeel te maken voor de komende distributies, ligt daar nu de focus op. Inmiddels is 600 ton aan goederen ter plaatse en de komende dagen wordt er ook nog eens 600 ton verwacht. Over land zijn inmiddels goede transportmogelijkheden.

Voor de komende dagen staan distributies gepland voor Ormoc en Leyte. World Vision hoopt in totaal 400.000 slachtoffers te bereiken.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.