Samen in actie
voor Beiroet

Yasmine (5) krabbelt er langzaam weer bovenop

Yasmine (5) krabbelt er langzaam weer bovenop

Het is een zwaar jaar voor de vijfjarige Yasmine uit Beiroet. Door de COVID-19 pandemie sluiten de deuren van haar school en hebben haar ouders moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Vervolgens verwoest een explosie alles om haar heen. Rondvliegend glas raakt haar oog terwijl Yasmine met haar broertje aan het spelen is. Ze verliest haar oog door de hevige verwondingen. Omdat ze nog zo jong is, begrijpt ze niet goed wat er aan de hand is, met zware paniekaanvallen tot gevolg.

Om Yasmine te helpen bij het verwerken van haar trauma zoeken haar ouders contact met Himaya, een lokale partner van Plan International die psychosociale steun biedt aan kinderen en hun ouders. Hier krijgt ze individuele begeleiding. Ook ontmoet ze lotgenoten die haar kunnen inspireren door over hun ervaringen te vertellen, over hoe ze hebben leren leven met dit soort verwondingen. Zo kan Yasmine de gebeurtenis leren accepteren en weer gaan geloven in de toekomst. Grote kans dat zij later, wanneer haar lichaam geheel volgroeid is, een reconstruerende operatie kan ondergaan. Hoewel ze het nog steeds moeilijk heeft, helpen de sessies Yasmine en haar ouders met het leren omgaan met deze nieuwe realiteit. 

Foto: Kinderen krijgen psychosociale steun en individuele begeleiding. Credits: Plan International

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.