Help slachtoffers Syrië

Yousef: voorheen vluchteling, nu hulpverlener

Yousef, hulpverlener voor CARE, weet uit eigen ervaring hoe het leven in een vluchtelingkamp is. Als Palestijns vluchteling groeide hij op in een vluchtelingenkamp in Jordanië. Zijn ervaring zet hij nu in om andere vluchtelingen helpen. Hij deed als vrijwilliger sociaal werk en kwam zo in contact met CARE. Nu werkt Yousef voor het CARE-team in het Jordaanse vluchtelingenkamp Azraq. Als ervaringsdeskundige is hij een aanwinst voor zijn team, zijn inbreng is van grote waarde. Yousef heeft zich gespecialiseerd in het coördineren van bouwwerkzaamheden. Met grote passie en deskundigheid neemt hij de leiding daarvan op zich. Het verhaal van Yousef laat zien dat de vluchtelingen van nu wel eens de hulpverleners van morgen kunnen zijn.

Foto: CARE International, Jordanië (2013)

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.