Help slachtoffers Syrië

Za’atari door de ogen van kinderen

Creativiteit geeft kinderen op de vlucht weer wat zelfvertrouwen en hoop. In vluchtelingenkamp Za’atari in Jordanië maakten kinderen daarom foto’s en tekeningen van hun dagelijks leven daar. Die beelden hangen nu op een tentoonstelling in Amman, de hoofdstad van Jordanië.

Hulporganisaties leerden kinderen een camera te bedienen en moedigden ze aan foto’s en tekeningen te maken van hun bestaan in het kamp. De kinderen kregen zo de kans uit te drukken hoe ze zich voelden. Tevens biedt het de buitenwereld een uniek inkijkje in het leven van deze kinderen op de vlucht voor het geweld in eigen land.

De tentoonstelling met de therapeutische beelden heet De herinneringen van morgen – het leven in Za’atari door de ogen van de kinderen.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.